Besparen op je energierekening doe je zo!

Nee, dit is niet weer zo’n gesponsorde blogpost voor een slimme thermostaat. Vlak voor de Kerst zagen we een Kerstactie van de Nederlandse Energie Maatschappij voorbijkomen. De opdracht: upload jouw ultieme kerststruggle en win een jaar lang gratis energie t.w.v. €2.000 (of één van de andere prijzen). Hmm… een jaar lang geen energierekening. Nou hebben we het er weleens over hoe fijn het zou zijn om een energieneutraal huis te hebben, maar dit zou toch ook best leuk zijn. En zo lagen we ‘s avonds in bed te brainstormen (vroeger deden we dat nog in de kroeg…) en kwamen we met een idee! Deze moest ergens tussen alle kerstdrukte door gefotografeerd worden en dus namen we niet alleen een flesje wijn mee naar het kerstdiner bij de (schoon)ouders, maar ook vijf zakken wattenbollen en mijn camera.

NEMkerststruggle

‘I’m dreaming of a white Christmas’, met de opwarming van de aarde lijkt het erop dat dat bij dromen blijft, in ieder geval dit jaar. Dan zorgt Jonas toch gewoon voor een witte kerst! Opa, oma, Raaf en Foxy speelden allemaal geweldig mee!

En toen. De winnaars zouden 28 december bericht krijgen. Jonas hield de hele dag hoopvol zijn mail in de gaten, maar er kwam geen mail… wel een telefoontje aan het eind van de dag! Of wij de volgende dag thuis zouden zijn, ze wilden namelijk een prijs komen overhandigen, maar verklapten nog niet welke! Ok, dat moet je dus niet tegen iemand zeggen die enorm nieuwsgierig aangelegd is, de hele avond zaten we in spanning!

En dat had nog een reden. De tweede prijs was een enorme tv! Wij hebben bewust geen tv in de huiskamer en dit fragment van Liefde in Uitvoering spookte door onze beide hoofden.

‘Doe maar gewoon alsof je er heel blij mee bent’ stelde Jonas voor in het geval dat we deze prijs zouden winnen. We kennen allemaal nog wel die vrouw die niet zo blij was met haar nieuwe keuken waar te weinig stopcontacten in zaten… Mogen wij zo’n dinercheque (derde prijs) alsjeblieft?

Toen de bel ging stonden daar drie stralende medewerkers van NLE met inderdaad een cheque, alleen dan eentje goed voor een jaar lang gratis energie t.w.v. €2.000,-!!! Ondanks een klein, ziek jongetje toch feestvreugde in huis! Als de kleine man is opgeknapt gaan we ons best doen om een foto te maken van hoe wij van onze gratis energie genieten. Dankjewel NLE!

Posted in Achter de camera and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Trackbacks are closed.

One Response to Besparen op je energierekening doe je zo!

  1. Jeanine zegt:

    Die foto is ook echt geweldig! Verdiend zeker de eerste prijs :-) Gefeliciteerd. Super leuk om te lezen. Gelukkig is het geen tv geworden, haha.

Geef een reactie

www.uitdemaat.nl