Hier aan de kust

De Zeeuwse kust. Zowel Jonas als ik waren er eigenlijk nooit echt geweest. En dus besloten we dat zijn verjaardag (vorig jaar november) een mooie gelegenheid was om daar verandering in te brengen, mede met dank aan dit hotel, Hotel de Zeeuwse Kust. Want, zo beloofde de site, kindvriendelijk.


En dat was het absoluut! Maar dan zonder dat het meteen zo massaal en lelijk is. Overal is het kustgevoel aanwezig, zowel binnen als buiten. Voor ons als strandliefhebbers ideaal! Maar er is meer, de kamers zijn ruim, hebben een keukentje én de kinderen hebben een eigen kamertje! Raaf werd dolenthousiast toen hij zijn steigerhouten stapelbed in zijn eigen kamer zag (ik moet eerlijk bekennen dat zowel het bed als de afmeting van de kamer redelijk lijkt op wat hij thuis heeft) en daar mocht dan ook niemand (lees: Foxy) komen. Foxy mocht ook lekker mee, het enige nadeel was dat ze niet alleen in het huisje mocht achterblijven waardoor we om beurten met Raaf gingen zwemmen. Naast het zwembad is er nog veel meer te doen voor kinderen, er is een leuke speeltuin, een binnenspeeltuin voor als het buiten te koud is (denk: Ballorig, maar dan zodanig dat je niet constant in de herrie en primaire kleuren zit), een kinderbioscoop, midgetgolf én het hotel met omringend park zit op loopafstand van het strand.

Was er dan niks dat tegenviel? Over het algemeen zijn wij zeer enthousiast, maar er zijn zeker een paar verbeterpunten. De prijs is aan de hoge kant, zeker als je langer wil blijven. Wij hadden het voordeel dat Raaf op  het moment dat we gingen nog geen 3 was en we nog niet voor hem hoefden te betalen (al maakte hij gul gebruik van het ontbijtbuffet). Wat me ook opviel is dat de stopcontacten beveiligd zijn, super natuurlijk! Maar bij ons in de kamer ontbrak er eentje op kruiphoogte, dat is dan weer jammer! Jonas vond vooral de tafel onhandig, een robuuste houten tafel, maar zo robuust dat het oppervlak zo scheef was dat je moeite moest doen om je glas niet om te laten vallen. Wat dus ook niet lukte. Wij verbleven met z’n drietjes in een kamer geschikt voor vier personen. In de kinderkamer staat een stapelbed, Raaf mocht kiezen waar hij wilde slapen, boven of onder. Boven natuurlijk! Oh wacht, alleen het onderste bed is opgemaakt… Wij de boel omgooien, meneertje boven in bed, klaar om te gaan slapen, maar bedenkt zich dat hij het boven toch een beetje eng vindt… en daar gingen we weer… twee opgemaakte bedden was prettiger geweest. Het laatste kritiekpuntje is het restaurant. Het weer was slecht zaterdagavond, dus we dronken binnen alvast een wijntje voordat we naar het restaurant van het park liepen. Vol. We hadden schijnbaar moeten reserveren. Jonas zijn verjaardagsdiner werd een frietje van de naastgelegen snackbar. Gelukkig maakte de mossellunch op het strand de volgende dag dit weer helemaal goed!

Alles bij elkaar een aanrader en wij zijn zeker van plan om ook eens te kijken naar de verschillende accomodaties die worden verhuurd op het kampeerterrein, dat zag er namelijk ook heel leuk uit!

Posted in Reizen en uitjes and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Trackbacks are closed.

Geef een reactie

www.uitdemaat.nl