Turbo avonturen bij Makii

Een tijdje terug werd Raaf gevraagd als model voor Makii. Kort daarvoor had hij met mij achter de camera een shoot gehad voor Knippie (daarover later meer) en hij vond het toch wel erg leuk om te ‘werken’. Werken klinkt misschien een beetje vreemd, want een kind moet een shoot vooral leuk vinden om te doen, maar na vier weken Thailand had Raaf er best wat moeite mee dat Jonas weer iedere dag aan het werk was. Mama werkt ook natuurlijk, maar veel onregelmatiger en is daardoor vaker samen met hem. Voor de Knippie mocht hij met mij mee naar mijn werk om te zien hoe dat ging en zodoende is een shoot voor hem ‘werk’ want als mama het doet is het ook werk. Hij vond het dan ook maar wat interessant dat hij weer naar Amsterdam ging (dezelfde studio) en vroeg van tevoren ‘wie doet mijn make-up?’.


Fotografie: Bart Brussee // Styling: Cynthia Schrijver

Wat ben ik trots op mijn kleine, toch best verlegen jongetje. Hij had maar een paar minuutjes nodig om te wennen en ging helemaal los. Trok netjes verschillende setjes kleding aan, stond voor de spiegel met een poederkwast zijn make-up te doen, liet zijn haren rustig in model brengen en rende vervolgens de hele studio door. Tot het moment dat de set klaar was en hij plaats mocht nemen. Als een echte pro luisterde hij perfect naar de aanwijzingen en zat hij te stralen. Hij heeft het er nog over dat hij naderhand boksen uitdeelde en over de man (Mielo) die daardoor op de grond viel. Kortom, hij vond het geweldig! Op de terugweg zei hij, voor hij in slaap viel, dat hij meer shoots wilde doen.

Makii is ontstaan uit een samenwerking van de illustratoren Mielo en Idris, samen ontwikkelen zij de mooiste avonturen voor kinderen in de vorm van turbo kleurplaten, muurstickers, kaarten etc. Het is hoe dan ook heel vrolijk en zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Wij gaan ze zeker even opzoeken tijdens het Designkwartier in Den Haag komende maand!

Posted in Voor de camera and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Trackbacks are closed.

Geef een reactie

www.uitdemaat.nl